ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

SDP, HNS, HSLS i DC zajedno na izbore

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 02.03.2009 13:59
  • Objavljeno 02.03.2009 u 13:49
Zoran Milanović, Radimir Čačić i Vladimir Drobnjak

Zoran Milanović, Radimir Čačić i Vladimir Drobnjak

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vjekoslav Skledar

Predsjednici zagrebačkih županijskih organizacije SDP-a, HNS-a, HSLS-a, Palma Klun-Posavec, Josip Jambrač, Stjepan Črnjak te potpredsjednik županijske organizacije DC-a u Zagrebačkoj županiji Zvonko Kunić danas su u prostorijama SDP-a potpisali Međustranački sporazum o zajedničkom nastupu tih stranaka na izborima za regionalnu i lokalnu samoupravu u Zagrebačkoj županiji

ZAGREB - Potpisivanju Sporazuma nazočili su i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik HNS-a Radimir Čačić, predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt te zamjenik predsjednice HSLS-a Davor Žmegač

Zajednička kandidatkinja za županicu Zagrebačke županije Palma Klun-Posavec rekla je da su te četiri stranke od 2001. godine itekako pridonijele strategiji razvoja Županije, a koja je danas jedna od gospodarski najbrže rastućih s 350 tisuća stanovnika i oko 290 tisuća birača. Istaknula je da Zagrebačka županija, zajedno s Zagrebom, čini veliku gospodarsku i društvenu cjelinu.

Klun-Posavec je kazala da zajedno žele zajednički ostvariti zacrtane programe u interesu javnog dobra i građana, a ne u interesu političke trgovine i korupcije.

Ocijenila je da danas u Zagrebačkoj županiji prisutna "politička bahatost" te da politiku treba vratiti među građane.

Naglasila je kako činjenica da već tri mjeseca nije održana Skupština Zagrebačke županije, govori kako se u njoj radi. "Želimo biti vlast za građane, a ne vlast nad građanima", kazala je.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović kazao je da je da je Zagrebačka županija najjužnija kajkavska županija koja s 350 tisuća stanovnika koja ima velik potencijal te je naglasio kako SDP jamči visoku kvalitetu svojih kandidata na predstojećim izborima.

Izrazivši zadovoljstvo potpisivanjem koalicijskog Sporazuma, predsjednik HNS-a Radimir Čačić rekao je da se njime osigurava pobjeda stranaka lijevog centra u jednoj od ključnih županija te temelj za pobjedu na predstojećim prijevremenim ili redovitim parlamentarnim izborima. Poručio je da HNS s društvom na vlasti ne želi imati posla, jer im se "to gadi i jer je to ispod razine pristojnih ljudi".

Potpisivanje koalicije pozdravili su i predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt te zamjenik predsjednice HSLS-a Davor Žmegač.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!