OŠTRA REAKCIJA

SDP demantira Karamarka: 'Afera Manolić nije dio naše kampanje'

15.06.2015 u 20:59

Bionic
Reading

SDP je ubrzo nakon intervjua Tomislava Karamarka, šefa HDZ-a za HRT, reagirao na tvrdnje da je Josip Manolić u funkciji SDP-ove predizborne kampanje

'Tomislav Karamarko ovakve tvrdnje iznosi kako bi skrenuo pozornost javnosti da je Josip Manolić ne samo bivši šef Udbe i jedan od osnivača HDZ-a, već da je Manolić i njegov bivši šef s kojim ga povezuje zajednička prošlost', stoji u SDP-ovu demantiju.

'SDP se ne bavi sukobima između bivših i sadašnjih HDZ-ovih frakcija. Iznenađuje da gospodin Karamarko vidi da je afera Manolić kampanja SDP-a, a ne vidi da je sam otvorio pitanje lustracije i da je Manolićev javni istup odgovor upravo na njegov politički program lustracije' dodaju u SDP-u.

Osim toga, pojašnjavaju kako Karamarko i dalje u Hrvatskoj vidi jugofile, jugonostalgičare i neprijatelje, dok ljevica i socijaldemokracija u Hrvatskoj za njega ne postoji.

'Tako je poručio iz Kanade, a odakle pak nije vidio svastiku na poljudskom stadionu', zaključuje SDP-ova glasnogovornica Danica Juričić Spasović.