ČESTITALI POBJEDU

SDA traži od Grabar-Kitarović nemiješanje u BiH

14.01.2015 u 19:57

Bionic
Reading

Bošnjačka Stranka demokratske akcije (SDA), jedna od ključnnih članica vladajuće koalicije u Bosni i Hercegovini, u srijedu je čestitala Kolindi Grabar-Kitarović na izboru za predsjednicu Hrvatske uz poruku kako očekuju da se Hrvatska neće miješati u unutarnji ustroj i ustavne reforme u BiH.

Čestitka Grabar-Kitarović upućena je sa sjednice predsjedništva SDA održane u Sarajevu.

'Očekujemo da se odnosi između naših dviju zemalja odvijaju na bazi međusobnog uvažavanja i poštovanja. Smatramo da je odmah potrebno pristupiti rješavanju otvorenih pitanja između naših zemalja, kao što su ugovor o državnoj granici, ugovor o prolazima do Luke Ploče i kroz Neum, rješavanju pitanja imovine BiH, prava radnika iz BiH koji su radili u Hrvatskoj do početka rata', stoji u priopćenju predsjendištva SDA.

Iz vodstva najveće bošnjačke stranke također su naveli kako će BiH poštovati suverenitet Hrvatske i neće se miješati u njene unutarnje stvari, 'ali isto takvo ponašanje očekuje i s druge strane'.

'Pitanje organizacije BiH i ustavnih reformi nije pitanje naših susjeda već isključivo unutarnja stvar BiH', stoji u priopćenju čime se neizravno polemizira s izjavama novoizabrane predsjednice Hrvatske kako je spremna poduprijeti i uspostavu trećeg entiteta u BiH ukoliko je to rješenje na kojemu inzistiraju legitimni predstavnici hrvatskog naroda u BiH.