nižu se reakcije

Savjet za nacionalne manjine osudio napade kod Knina: Ovime je napadnuta i politika Vlade

23.08.2019 u 11:09

Bionic
Reading

O incidentima u mjestima Đevrske i Uzdolje oglasio se i Vladin Savjet za nacionalne manjine

Savjet za nacionalne manjine najoštrije je osudio 'divljačke, neprihvatljive i nedopustive napade na pripadnike srpske nacionalne manjine 21. kolovoza 2019. u mjestima Uzdolje i Đevrske, zbog kojih je napada petero osoba hospitalizirano, među kojima i devetogodišnje dijete.'

'Ovim napadom iz mržnje izgrednici nisu napali samo pojedince koji pripadaju srpskoj nacionalnoj manjini, već cjelokupnu politiku Vlade Republike Hrvatske u izgrađivanju sustava zaštite manjinskih prava, čime je osiguran razvoj kulturnog i nacionalnog identiteta nacionalnih manjina, a ujedno i njihova integracija u hrvatsko društvo', stoji u priopćenju.

'Savjet izražava zadovoljstvo brzim i energičnim osudama predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, koje svjedoče o odlučnoj političkoj volji za suzbijanjem različitih oblika diskriminacije i porasta atmosfere nesnošljivosti, govora mržnje, netolerancije, nasilja te etnocentrizma', zaključuje se u priopćenju koje potpisuje predsjednik Savjeta Aleksandar Tolnauer.