SLAVKO LINIĆ

'Sanaderu osobni interes važniji od interesa građana'

25.02.2009 u 13:58

Bionic
Reading

Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ocijenio zakašnjelom najavu hrvatske vlade o donošenju paketa antirecesijskih mjera i to 'mjesec dana nakon što je SDP predložio takav paket'.

'Već dva mjeseca svi u Hrvatskoj govore o potrebi organiziranog nastupa u borbi protiv recesije, no ova vlada to nije željela slušati i prihvatiti. To je samo dokaz kako vlada neodgovorno nastupa pred problemima građana', ocijenio je Linić koji smatra da će provedba tih mjera vjerojatno slijediti tek u svibnju nakon mjesnih izbora.
Po njegovim riječima neprihvatljivo je da premijer Ivo Sanader stavlja 'politički interes stranke ispred interesa građana i gospodarstvenika'.

'To je najveće zlo koje Sanader radi u Hrvatskoj. Osobni i stranački interes očito mu je preči nego rješavati teškoće u gospodarstvu i za građane. To je vrlo skupo za Hrvatsku a nažalost u konačnici će platiti sami građani', izjavio je Slavko Linić te dodao kako je 'premijer odgovoran za to'. Linić smatra da je premijer Sanader 'neodgovorna osoba koja ne voli i ne želi rješavati lošu situaciju te nastoji uvijek skrenuti s ozbiljnih tema'.

Pošto je prije mjesec dana ponudio svoje antirecesijske mjere, SDP će ih ovih dana još više zaoštriti smatrajući kako ih treba doraditi jer se situacija u međuvremenu pogoršala, rekao je Linić.

'Neprekidno moramo pratiti situaciju i sukladno tome mijenjati mjere. Procjene da će oko 300 tisuća ljudi raditi a neće dobiti plaću, da ćemo doći do 30 dana zakašnjenja u isplati mirovina i da će nelikvidnost biti još gora, samo znači da treba provesti ozbiljnije i žešće restrikcije u javnom sektoru kako bismo mogli očuvati stanje u gospodarstvu', kazao je, uz ostalo, SDP-ov saborski zastupnik Slavko Linić.