SUMNJIVI POSLOVI

Sanaderov drug Rošin na udaru HDZ-a

Sanader i Rošin

Sanader i Rošin

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Jakov Prkić

Višemjesečna nagađanja sada su i službeno potvrđena. Splitski Lavčević i zagrebački Kemopkompleks tajkuna Envera Moralića, koji su vlasnici zemljišta na lokaciji bivšeg Adriavinila, od kaštelanskog Gradskog vijeća zatražit će izmjene generalnog urbanističkog plana i prenamjenu zemljišta iz turističke u pretežito mješovitu zonu – potvrdio je Slobodnoj Dalmaciji Dario Kučić, direktor Studija R u vlasništvu splitskog arhitekta i saborskog zastupnika HDZ-a Jerka Rošina, na tematskoj sjednici kaštelanskog Gradskog vijeća

Naime, analizom lokacije, sa stajališta postojećeg GUP-a, u Studiju R došli su do zaključka da je isključivo turistički definirana zona tog prostora gospodarski neopravdana i naprosto nema kvalitete potrebne za razvoj turizma, tim više što se u neposrednoj blizini nalaze postrojenja cementne industrije, željezare, brodogradilišta i teretne luke.

Cijeli kompleks ne bi imao ni plažu jer bi predviđena luka nautičkog turizma zauzela gotovo cijeli obalni pojas, pa bi turistički objekti ostali odvojeni od mora.
'Prema našim viđenjima, turistički bi sadržaji i dalje dominirali, velik dio zone bio bi praktično gradska infrastruktura, od sportskih sadržaja do crkve, dok stanovanje čini tek otprilike 12 posto izgradnje', izjavio je direktor Studija R Dario Kučić i dodao kako je stanovanje na području bivšeg Adriavinila nužan sadržaj jer bi prostor izvan sezone bio potpuno mrtav.

Na sami spomen moguće stanogradnje na području Adriavinila žestoko je reagirao dr. Mihovil Biočić u ime Kluba vijećnika HDZ-a i HSLS-a, koji su se zapravo jedini usprotivili prenamjeni zemljišta i bilo kakvoj izgradnji stanova.

'Gospodin Rošin već je jednom pokušao na područje Adriavinila provući izgradnju stanova, poznatiju kao apartmanizaciju, i to ne smije i neće proći. Svi mogućim sredstvima borit ćemo se da se područje Adriavinila, koje je Moraliću prodano, kako je to i sam tražio, za izgradnju hotela i marine, ne prenamjenjuje iz turističke zone. To ne bi bilo ni pošteno jer je zemljište kupio po 24 eura za kvadrat, a prenamjenom bi mu cijena odletjela u nebesa. Ako se gospodinu Moraliću i Lavčeviću ne sviđa ili im ne odgovara sadašnja namjena, neka zemljište prodaju, ali po istoj cijeni za koju su ga kupili', izjavio je dr. Biočić i dodao kako bi ga 'mogao kupiti i naš gradonačelnik, jer je u blizini njegova marina'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi