PREDIZBORNA KAMPANJA

Sanader otvorio školu i dvoranu u Kotoribi

17.03.2009 u 20:19

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Ivo Sanader otvorio je danas u Kotoribi u Međimurskoj županiji novu zgradu osnovne škole i sportsku dvoranu, vrijedne 28 milijuna kuna

KOTORIBA - Premijer Sanader rekao je na otvorenju da se s nekim zemljama u Europi ne možemo mjeriti, primjerice, u gospodarstvu, ali možemo se mjeriti u nekim specifičnim stvarima kao što je znanje.

"I zato je opredjeljenje ove Vlade da ulaže u društvo znanja", istaknuo je premijer Sanader na otvorenju nove škole i dvorane, dodajući kako je Hrvatskoj mjesto u Europskoj uniji te da će u nju uskoro ući.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac istaknuo je kako je u posljednjih pet godina u Hrvatskoj dograđeno ili izgrađeno oko 400 škola i školskih dvorana.

Ulaganje u obrazovanje, istaknuo je premijer Sanader, vidljivo je i u činjenici da će se u Čakovcu uskoro otvoriti Veleučilište kao rezultat dobre suradnje Vlade, ovlaštenih ministarstava i županijske vlasti.

Temeljni kamen za školu u Kotoribi položen je 17. travnja 2004. godine. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa izdvojilo je 60 posto novca potrebnog za izgradnju, a Županija i kotoripska općina izdvojile su po 20 posto.

Novu školu blagoslovio je generalni vikar varaždinske biskupije msgr. Ivan Godina. Školu u Kotoribi pohađa 330 učenika, među kojima je 106 pripadnika romske manjine.