ISTJEČE ROK

Sanader još u pritvoru jer sud čeka žalbu iz USKOK-a

02.11.2015 u 14:35

Bionic
Reading

Danas istječe rok za žabu na odluku o prihvaćanju jamčevine za bivšeg premijera Ivu Sanadera. Na zagrebački Županijski sud do 14 sati iz USKOK-a nije ništa stiglo, doznaje Mediaservis od glasnogovornika suda Krešimira Devčića. No pretpostavlja da će žalba stići do kraja radnog vremena

'Žalba još nije zaprimljena. Tako da čekamo hoće li doći ili ne', rekao je Devčić.

Podsjetimo, Izvanraspravno vijeće prihvatilo je treću jamčevinu koju je ponudila obrana Ive Sanadera. No to nije značilo da će Sanader automatski izaći iz Remetinca jer je USKOK odmah najavio da će se na tu odluku žaliti, a o žalbi odlučuje Vrhovni sud.

USKOK je u žalbi ustvrdio da je sporna procjena nekretnine u Kozarčevoj, za koju smatraju da je precijenjena te nekretnina Luke Bebića koja nema uporabnu dozvolu.

U ranijim slučajevima Sanaderovih jamčevina, Izvanraspravno vijeće je bilo odbilo stan Mirjane Sanader u Kozarčevoj dva puta te kuću njegovog odvjetnika Gorana Suića jer ta kuća nije imala potrebnu dozvole uključujući i uporabnu dozvolu.

Izvanrapsravno vijeće će vjerojatno tijekom sutrašnjeg dana sa suda otpraviti pisani otpravak rješenje, a nakon što to rješenje primi, USKOK ima rok od tri dana da se žali.

Vrhovni sud pak nije vezan rokovima za odlučivanje, a Sanader iz Remetinca može izaći tek kad rješnje postane pravomoćno i kad sud upiše hipoteku na šest ponuđebnih nekretnina kojim Sanader jamči svoju obranu sa slobode.