O GUBITNICIMA ARBITRAŽE

Sanader: Ježić laže, istina je pobijedila!

24.01.2017 u 12:03

  • +2

Nastavak suđenja Ivi Sanaderu

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Bionic
Reading

Suđenje Ivi Sanaderu i suokrivljenima u aferi Fimi media nastavljeno je u utorak nakon dulje stanke. Nakon izlaska sa suda Sanader je kratko odgovarao na novinarska pitanja

Nije želio komentirati slučaj Ina - MOL. Osvrnuvši se na odluku o arbitraži, Ivo Sanader je rekao da je njemu ona satisfakcija onoga što je govorio. 'Tko je izgubio? Izgubio je onaj koji je cijelu priču započeo pred Međunarodnom arbitražom Ujedinjenih naroda na temelju Ježićeve izjave.

A Robert Ježić je lažni svjedok, to sam govorio i ovdje, a sve ono što sam govorio ovdje na sudu, to sam govorio i na arbitraži. Pitanje je tko je izgubio, ja mislim da je istina dobila', rekao je Sanader, javlja N1. 'Ježić laže.

Osim toga, tih pet milijuna za koje oni govore, da je MOL potplatio bivšega premijera, to jest mene, imam pitanje - a gdje su tih pet milijuna?' upitao je Sanader dodavši da je priču oko arbitražnog postupka, koja se u politici isticala kao zaštita nacionalnog interesa, pokrenula Milanovićeva vlada na temelju Ježićeve izjave. 'Kako se može formulirati nacionalni interes na temelju lažnoga svjedoka?' upitao je Sanader.

Bivši je premijer rekao da nema razloga komentirati rezultate arbitraže. 'Sve ono što sam govorio ovdje na sudu, govorio sam i tamo i govorit ću ponovno', rekao je. Na pitanje novinara kako se osjeća i je li spreman na suđenje, Sanader je rekao da se osjeća dobro. 'Poslije teške bolesti, u rehabilitacijskom sam postupku, ali osjećam se dobro', rekao je Sanader.