NAPOKON ODABRAO ODVJETNIKA

Sanader dao punomoć Goranu Suiću

16.12.2010 u 16:32

Bionic
Reading

Ivu Sanadera u istražnom zatvoru u Salzburgu danas je posjetio zagrebački odvjetnik Goran Suić koji je pritom od Sanadera dobio i punomoć. Suić je rekao da se bivši premijer osjeća 'Jako dobro'

Sanader će u zatvoru u Salzburgu biti sigurno do 27. prosinca, osim u slučaju da pristane na izručenje Hrvatskoj.

Ako pristane na izručenje, postupak će se odmah pokrenuti putem austrijskog ministarstva pravosuđa. Prema neslužbenim informacijama, Ivo Sanader će biti saslušan 22. prosinca za slučaj Hypo. Kako sud smatra da je Sanader bio u bijegu kada su ga uhitili, on se neće moći braniti sa slobode pa ni uz jamčevinu.

Nakon jučerašnje zatvorene sjednice austrijskog povjerenstva zaduženog za slučaj Hypo u javnost je procurilo da se bivšeg premijera pozove za svjedoka, a navodno postoji mogućnost da Sanader svjedoči iz ćelije videolinkom. Glasnogovornica tužiteljstva Barbara Feichtinger nije mogla potvrditi tu informaciju.

Feichtinger je rekla i da se u slučaju Sanader pojavio novi moment, a to je prijava jedne banke iz Innsbrucka o pranju novca protiv Sanadera. Prema riječima Feichtinger, državno odvjetništvo u Innsbrucku morat će provjeriti prijavu, a u slučaju istrage i moguće optužnice taj bi slučaj za austrijsko pravosuđe postao prioritetan te bi se otežalo izručenje Hrvatskoj.

Dva visoka policijska izvora HTV-u su potvrdili da se istražuju računi 14 članova uže Sanaderove obitelji, a jedna je austrijska banka prijavila da je Sanader kod njih otvorio tajni račun.