PROSVJED PROTIV EU

'Samo izdajnici vode narod u kuću koja gori'

PROSVJED PROTIV EU

PROSVJED PROTIV EU

Izvor: Pixsell / Autor: Žarko Bašić

Prosvjedni skup protiv potpisivanja pristupnog ugovora Hrvatske s EU-om pod nazivom 'Ne dajmo Hrvatsku' održan je danas na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu u organizaciji stranke Akcije za bolju Hrvatsku te desetak izvanparlamentarnih stranaka i udruga

Na skupu na kojem je, po novinarskim procjenama, bilo od 100 do 150 ljudi skorašnje potpisivanje pristupnog ugovora s EU-om proglašeno je činom nacionalne izdaje te su građani pozvani da na referendumu o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji glasuju protiv.

Govoreći u ime organizatora, predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku umirovljeni general Željko Sačić rekao je da su se okupili uoči nacionalne tragedije koju možemo spriječiti te da Hrvatska potpisom tog ugovora ulazi u Europsku uniju koja se raspada.

'Samo izdajnici vode narod u kuću koja gori', istaknuo je Sačić i dodao da su se u Domovinskom ratu hrvatski branitelji borili pod geslom 'Živjela Hrvatska', a ne 'Živjela Europa', te da je po mišljenju Europske unije Domovinski rat 'sukob 90-ih godina i građanski rat'. Poručio je građanima koji se protive EU-u da do referenduma o pristupanju agitiraju protiv EU-a i da na referendumskom listiću zaokruže protiv.

Politički tajnik stranke Jedino Hrvatska Marijan Bošnjak podsjetio je da je Stjepan Radić poručio hrvatskim političarima da ne idu kao 'guske u maglu', dodajući da će pristupni sporazum potpisati neke druge 'guske'.

I predstavnici ostalih izvanparlamentarnih stranaka i udruga iznijeli su mnoge kritike na račun hrvatskog pristupanja EU-u, što su također ocijenili činom veleizdaje.

Skup na Trgu bana Josipa Jelačića protekao je bez izgreda, a od 100 do 150 prosvjednika nosilo je hrvatske zastave, natpise protiv EU-a i pozive građanima da na referendumu glasuju protiv hrvatskog pristupanja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi