izgradnja novog kontinenta

Salvini: Italija i Poljska žele 'novo proljeće' u Europi

09.01.2019 u 14:55

Bionic
Reading

Talijanski potpredsjednik vlade, krajnje desni Matteo Salvini, rekao je u srijedu kako želi da njegova zemlja i Poljska ujedine snage i preoblikuju Europu te pokušaju stvoriti euroskeptični savez, prije europskih izbora u svibnju

"Poljska i Italija bit će dio novoga proljeća u Europi, renesanse europskih vrijednosti", rekao je Salvini u Varšavi gdje ga je ugostio poljski ministar unutarnjih poslova Joachim Brudzinski.

Sastanak je održan na inicijativu Brudzinskog, koji kaže kako su njih dvojica raspravljali o migrantskoj krizi i sigurnosti na europskim granicama.

Salvini je rekao kako su razgovarali i o suradnji Poljske i Italije na izgradnji novoga kontinenta.

Naglasio je kako će "Europa koja će dobiti svoj oblik u lipnju (nakon svibanjskih izbora)" biti drugačija od ove današnje kojom upravljaju birokrati.

Salvini će se tijekom dana u Varšavi sastati i sa čelnikom vladajuće poljske stranke Jaroslawom Kaczynskim kako bi i s njim razgovarao o novom euroskeptičnom savezu.

Salvini, koji predvodi talijansku protumigrantsku stranku Liga, opetovano je kritizirao EU i naglasio kako će izbori u svibnju biti ključni za stvaranje "reformističkog" bloka koji može obnoviti briselske institucije iznutra.