šokiran i zgrožen

[VIDEO] Sačić 'Oluju' usporedio s ruskom pobjedom nad Hitlerom, a zločin u Gruborima s ruskim silovanjima u Berlinu

29.07.2020 u 12:06

Bionic
Reading

Hrvatski suverenisti poručili su u srijedu da su šokirani i zgroženi Vladinim izjednačavanjem veličanstvene vojno-redarstvene akcije Oluja s pojedinačnim zločinima nad srpskim civilima u Gruborima te su istaknuli da Vlada time omalovažava Oluju

“Za nas je Oluja veličanstvena vojno-redarstvena akcija koja se nipošto ne smije dovoditi u bilo kakav kontekst s bilo čim. Riječ je o najvećoj pobjedi Hrvatske vojske u povijesti i nijedna vojska ni država na svijetu ne dopuštaju da se ovakve velike bitke i veliki dani za državu omalovažavaju na način kako se to događa u Hrvatskoj”, poručio je na konferenciji za novinare čelnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović.

Zastupnik Željko Sačić, u vrijeme Oluje načelnik stožera Specijalne policije, naglasio je da su “šokirani i zgroženi najavom i stavom da netko u Vladi s koalicijskim partnerom SDSS-om i pomišlja izjednačiti i dovoditi u vezu svečanost veličanstvene akcije Oluja s izoliranim, pojedinačnim i za svaku osudu, čak i procesuiranim i presuđenim, peterostrukim ubojstvom srpskih civila u selu Grubori”.

Neshvatljivo je i nedopustivo dovoditi u vezu veličanstvenu Oluju s takvim izoliranim slučajem i blatiti svetost i čistoću žrtve koju smo svi podnijeli, oslobađajući nakon petogodišnje velikosrpske, četničke okupacije svoj hrvatski prostor i ostvarajući slobodu svom hrvatskom narodu, poručio je Sačić.

Po njegovim riječima, to je isto kao kada bi se netko usudio na dan veličanstvene ruske pobjede nad Hitlerovim fašističkim snagama u velikom vojnom mimohodu Putinu spočitnuti da mora poslati neku delegaciju koja će se pokloniti žrtvama silovanja ruskih vojnika u Berlinu.

“Hrvatska Vlado, osvijesti se. Izabrana si da vodiš hrvatski narod, ponašaj se odgovorno. Mi, žrtve i heroji i živi i mrtvi, vas obvezujemo da ne blatite veličanstvo VRO Oluja. A svaki pijetet zaslužuju žrtve koje su pritom nesvjesno, svjesno, neplanirano, izolirano počinili u svojoj protupravnosti neki od hrvatskih vojnika, ali zato su tu pravosudna tijela i sudovi da to procesuiraju. No, to ne može nikada i nikako biti dovedeno u vezu sa značajem operacije Oluja”, apelira Sačić.

Dodaje da su zgroženi i uvredljivim, duboko ponižavajućim, iskazom aktualnog potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića koji kaže da će doći na proslavu u Knin, ali da za to treba imati želudac.

“Ako je tako, nemoj dolaziti, nemoj nas vrijeđati, već samim činom ste omalovažili žrtve. Prije nego što dođete u Knin, preporučio bih vam da obilježite svih 150 masovnih grobnica koje su vaši sada abolirani i iz SDSS-a i sada aktualni sunarodnjaci počinili na štetu hrvatskog naroda”, kazao je Sačić.