POPUNJAVANJE

Sabor imenovao 5 novih članova Vijeća HRT-a

  • Autor: Hina / tportal.hr
  • Zadnja izmjena 23.10.2009 15:35
  • Objavljeno 23.10.2009 u 15:20
Zoran Milanović, Damir Grubiša i Petar Kurečić

Zoran Milanović, Damir Grubiša i Petar Kurečić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Sinisa Sunara

Hrvatski sabor imenovao je danas pet novih članova Programskog vijeća HRT-a, koji će zamijeniti članove kojima istječe mandat

Na prijedlog vladajuće većine, u Programsko vijeće HRT-a ponovo su imenovani Želimir Mesarić i Zvonko Milas te, kao novi član, Dragan Crnogorac, a na prijedlog oporbe članovi Vijeća postali su Damir Grubiša i Sanja Modrić

Saborska većina nije prihvatila zaključak HNS-a kojim se Programsko vijeće kanilo obvezati da do iduće saborske sjednice parlament izvijesti o najaktualnijim događajima na HTV-u.

Potporu većine (70 zastupnika za i 27 protiv) dobilo je, pak, izvješće glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića o radu državnih odvjetništava u 2008., kao i Godišnje izvješće o poslovanju Fine.

Sabor je donio novi Zakon o platnom prometu, koji je usklađen s propisima EU, te izmijenio Zakon o obvezama i ustavno-pravnim odnosima u zračnom prometu.

Članstva u Komisiji za kontrolu postupaka javne nabave razriješen je Ante Perdić, na čije je mjesto imenovana Rožika Gužvanj.

Zastupnici su HEP-u dodijelili koncesiju za korištenje vode snage radi proizvodnje električne energije u hidroelektrani Lešće na rijeci Dobri, potvrdili Konvenciju o radu pomoraca iz 2006., dok je prijedlog zakona o pravosudnoj akademiji upućen u drugo čitanje.

Predsjednik Sabora Luka Bebić izvijestio je zastupnike da će međustranačka radna skupina - u sastavu koje su HDZ-ovci Ana Lovrin, Emil Tomljanović i Vladimir Šeks, SDP-ovci Neven Mimica, Ingrid Antičević Marinović i Josip Leko, HNS-ovac Goran Beus Richembergh, IDS-ovac Marin Brkarić, HSS-ovac Stanko Grčić i SDSS-ovac Milorad Pupovac - u idući utorak početi s radom na zajedničkom prijedlogu ustavnih promjena.

Sabor je zaključio današnje i ovotjedno zasjedanje, a sjednicu nastavlja idući tjedan.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi