PULSKI DILER

S mušterijama i pištoljem ispod stola dočekao policiju

02.03.2011 u 15:08

Bionic
Reading

Istražnom sucu Županijskog suda u Puli jučer je priveden 44-godišnji Puljanin, kojeg se osnovano sumnjiči za kazneno djelo zlouporabe opojne droge

Naime, zbog sumnje da se bavi neovlaštenom prodajom droge, policija je 28. veljače, prilikom pretresa stana i prostorija kojima se koristi, zatekla dvojicu Puljana u dobi od 40 i 46 godina, u 'okolnostima' koje su ukazivale da su tamo zbog kupnje droge.

'Pretragom stana, koje je provedeno temeljem naloga Istražnog suda, pronađeno je oko 40 grama heroina, gramska vaga s tragovima droge, pribor za pakiranje droge za daljnju prodaju, novac proistekao prodajom droge te pištolj 'Zastava' s više komada pripadajućeg streljiva, kao i veći broj mobilnih uređaja', priopćila je PU Istarska.

Prilikom ulaska policijskih službenika u stan, 44-godišnjak je ispod stola držao pištolj, spreman za uporabu, budući da se streljivo nalazilo u cijevi. Naknadno je utvrđeno da se radi i o ukradenom pištolju, tako da 44-godišnjem dileru slijedi i podnošenje optužnog prijedloga zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

Nakon provedene istrage, 44-godišnjak je jučer oko 15,20 sati priveden Istražnom sucu Županijskog suda u Puli, a 40-godišnjak i 46-godišnjak pušteni su da se brane sa slobode.