PRIVILEGIJE POLITIČARA

Vukovac zatražila naknadu '6+6', zaboravila da zbog Mosta nema to pravo

12.05.2017 u 22:20

Bionic
Reading

Jedna od viđenijih članica Mosta, Ružica Vukovac, iako je radila samo dva tjedna u travnju kao državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede podnijela je zahtjev za 'šest plus šest' plaća na koje imaju pravo državni dužnosnici nakon prestanka obnašanja dužnosti

Vukovac je imenovana na dužnost državne tajnice 13. travnja, a razriješena, nakon smjene Mostovih ministara i državnih tajnika, 28. travnja te je kad se oduzmu uskrsni praznici i vikendi, na poslu je bila sedam radnih dana.

Informaciju da je Vukovac zatražila privilegiju 6+6 Jutarnjem.hr je potvrđena u Ministarstvu poljoprivrede. Vukovac koja je Mostova kandidatkinja za Brodsko-posavsku županicu nije im se javljala. No Vukovac je za 24 sata kazala  da nema nikakva primanja već šest mjeseci. 'Dužna sam, samohrana sam majka i zato sam ovaj put zatražila naknadu', otkrikla je Vukovac.

Inače Most se snažno zalaže za ukidanje privilegija političarima te su se čak izborili da se te pravilo 6+6 smanji i ograniči svim državnim dužnosnicima. Drugim riječima Ružica Vukovac koja je radila samo sedam dana nema pravo na naknadu 6+6.