KOGA TO VRIJEĐA PAMETAN GRAD

Ružan početak sjednice Gradskog vijeća Split

27.03.2014 u 14:59

Bionic
Reading

Otvorena netrpeljivost koja se već mjesecima može osjetiti između splitskog gradonačelnika Ive Baldasara i članova nezavisne liste Marijane Puljak otišla je korak dalje: na sjednici Gradskog vijeća najavljene su tužbe za klevetu

Baldasar je naime ostao pri svojoj tvrdnji da su 'svi vijećnici od njega tražili da nekoga zaposli i nekome pomogne' te da izuzev medija ne postoji baš nitko tko je kročio nogom u zgradu gradske uprave, a da nije nešto tražio. Puljak je već ranije burno reagirala, a danas je zatražila gradonačelnikovu ispriku.

'Tužite me! Većina vijećnika je tražila od mene intervenciju i pomoć zbog nekih teških ljudskih sudbina. To im služi na čast i nemam se kome za što ispričavati - posao vijećnika i jest pomaganje. Smatram da ste i vi od mene tražili neku vrstu zapošljavanja. Moram reći i za don Ivana Grubišića da mu služi na čast to što je pokušao pomoći nekom', kazao je Baldasar.

'I vi ste, predlažući izradu strategije razvoja grada, od mene na neki način tražili zaposlenje, a ono što ste tražili daleko je više od drugih sitnih traženja. To je moje tumačenje, a vi izvolite - tužite me', dodao je. I izazvao nove reakcije.

'Gradonačelnik očito funkcionira na potpuno drugačiji način od nas pa je našu ponudu za besplatnom uslugom protumačio kao molbu za posao. Tužit ćemo ga za klevetu, pa pozivamo i sve ostale vijećnike koji su se osjetili prozvanim da nam se u tome pridruže. Sljedećeg tjedna na javnoj tribini ćemo objasniti građanima kako bi trebalo razviti strategiju', odgovorila je Puljak.


Prilično neobična je i gradonačelnikova optužba da ga je nezavisna vijećnica uvrijedila čak i nazivom svoje liste.

'Nisam ja vas uvrijedio, nego ste vi uvrijedili mene i većinu vijećnika. Ime vaše liste, ' pametne ljude i pametan grad, ofenzivno je, dakle vi ste pametni, a što smo mi ostali?', zapitao se Baldasar. Asistirao mu je njegov vijećnik Gojko Čepo, otkrivši da pored nekoliko poslova stigne još biti i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe.

'Od mene ste tražili da zaposlim jednog čovjeka. Eto, pa me sada tužite', poručio je.

'On zna da ga ne možemo tužiti za bilo što izgovoreno u Gradskom vijeću. Da to kaže izvan vijećnice, mogli bismo. Naravno da je izrekao notornu laž', odgovorila je Puljak.