U KAMPANJU IZ RAKOVICE

Ruža Tomašić računa na osam mandata u Saboru

08.10.2011 u 13:25

Bionic
Reading

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević i Hrvatska čista stranka prava zajedničku koalicijsku kampanju za parlamentarne izbore započele su danas iz Rakovice, gdje se slavi 140. obljetnica Rakovičkog ustanka

Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić rekla je da je Rakovica odabrana jer je vođa ustanka Eugen Kvaternik bio pravaš. 'Ako je Kvaternik mogao položiti svoj život za slobodnu Hrvatsku, najmanje je što možemo mi učiniti da nastavimo tu borbu za Hrvatsku', kazala je.

Ona i predsjednik HČSP-a Josip Miljak složili su se da je njihov izborni program identičan, a glavne odrednice su očuvanje hrvatskih nacionalnih interesa i očuvanje hrvatskog naroda, kao i to da Hrvati ostanu živjeti u Hrvatskoj, a ne da se iseljavaju.

Tomašić je ustvrdila da će to biti moguće samo ako se osigura posao za pošten i normalan život svima, a preduvjet je da se napusti princip podobnosti koji nas je, kako je kazala, doveo ovamo gdje smo sada te nam treba sposobnost da se iz te krize izvučemo.

Također je kazala da će njihov način kampanje, budući da nemaju novca, biti obilazak trgova, domova i 'kafića' da bi jednostavno predstavili da oni pravaštvo žive. 'Ja pravaštvo živim mišlju i djelom i nikada se nisam ogriješila o hrvatski narod, državu i zakon, odnosno živim s tim narodom i za njega', kazala je Tomašić.

Odgovarajući na novinarska pitanja najavili su da na izbore izlaze u svim izbornim jedinicama, a pod pravaškim kišobranom, kako su nazvali svoju koaliciju, očekuju osvajanje osam zastupničkih mandata. Također vjeruju da će i puno drugih malih stranaka doći u Hrvatski sabor jer je ljudima dosta, kako su rekli, i HDZ-a i SDP-a te je vrijeme za promjene.

HČSP je danas u Rakovici održao i sjednicu Glavnog stana gdje su dogovoreni principi sastavljanja koalicijskih listi. Predsjednik Miljak najavio je da će on najvjerojatnije biti nositelj liste u VI. izbornoj jedinici, Ruža Tomašić najavila da će nositi listu u X. izbornoj jedinici. U nekim izbornim jedinicama koalirat će i s Hrvatskim rastom (Hrast).