'stabilno stanje'

Ruski liječnici dopustili prebacivanje Navaljnog u Njemačku

21.08.2020 u 18:55

Bionic
Reading

Ruski liječnik izjavio je u petak da je bolnica u Sibiru u kojoj se liječi kritičar Kremlja Aleksej Navaljni odlučila dopustiti njemačkim liječnicima da ga prebace na liječenje u Njemačku te da je njegovo stanje "stabilno", prenose ruski mediji

"Stanje pacijenta je stabilno i budući da imamo zahtjev obitelji da se dopusti njegov premještaj donijeli smo odluku da on može biti prebačen u drugu bolnicu", rekao je novinarima Anatolij Kaljinjičenko, zamjenik glavnog liječnika bolnice u Omsku, a prenosi agencija Interfax.

"Pregovori o prebacivanju Alekseja pokrenuli su se s mrtve točke. Vjerojatno će Navaljni sada moći biti prevezen. Šteta što je liječnicima trebalo toliko vremena za donošenje te odluke. Zrakoplov čeka od jutros a dokumenti su također tada bili spremni", napisala je na Twitteru njegova glasnogovornica Kira Jarmiš.

Navaljni, žestoki kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina, u teškom je stanju otkad je u četvrtak ujutro u gradu Tomsku popio čaj za koji se vjeruje da je bio otrovan.

Čelnik ruske oporbe se počeo osjećati slabo u avionu za Moskvu, a avion je potom morao prisilno sletjeti u sibirski grad Omsk.