bliski saveznik

Rusi Trumpu: Naši vojnici su još uvijek u Venezueli

04.06.2019 u 12:12

Bionic
Reading

Izjava američkog predsjednika Donalda Trumpa po kojoj je Rusija povukla "većinu svojih ljudi" iz Venezuele ne odgovara stvarnosti, a vojna suradnja se nastavlja, objavila je u utorak novinska agencija Interfax

Potpuno povlačenje ruskih pripadnika specijalnih snaga iz Venezuele bio bi udarac predsjedniku Nicolasu Maduru koji smatra Moskvu bliskim saveznikom.

Trump je informaciju o ruskom povlačenju objavio na svom Twitter profilu tijekom službenog posjeta Londonu, no nije otkrio više detalja.

"Rusija nas je izvijestila kako su uklonili većinu svojih ljudi iz Venezuele", napisao je Trump.

Trumpova vlada, koja daje podršku čelniku oporbe i samoprozvanom privremenom predsjedniku Juanu Guaidou, tvrdi kako su ruska i kubanska podrška predsjedniku Venezuele Nicolasu Maduru ključne za njegov opstanak na vlasti te je pozvala dvije zemlje da povuku svoje sigurnosno osoblje iz te južnoameričke države.

Moskva je u ožujku u Caracas poslala gotovo stotinu pripadnika specijalnih snaga i stručnjaka za kibernetiku, tvrde američki službenici. U siječnju su u Venezuelu stigli i vojnici plaćenici koji surađuju s Moskvom kako bi ojačali Madurovu sigurnost, prenosi Reuters.