POKRENUTA ISTRAGA

Rusak prijavljena DORH-u zbog sumnji u trgovanje političkim položajem

19.01.2016 u 18:54

Bionic
Reading

USKOK je na temelju prijave Branimira Glavaša pokrenuo istragu protiv saborske zastupnice Gordane Rusak zbog sumnji da je trgovala političkim položajem

Državno odvjetništvo potvrdilo je kako je zaprimljena kaznena prijava protiv Gordane Rusak zbog trgovanja političkim položajem te će izvršiti potrebne uvide oko tog slučaja.

'Dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta koji će postupiti sukladno zakonskim odredbama kao i u drugim predmetima', potvrdili su iz DORH-a za RTL.

Podsjetimo, Gordana Rusak, saborska zastupnica izabrana na listi Mosta, jučer je priopćila kako se pridružila saboru Klubu saborskih zastupnika HSLS - BUZ koji čine Darinko Kosor i Dario Hrebak, u ime HSLS-a te Milivoj Špika, u ime Bloka umirovljenici zajedno, i djelovat će kroz taj klub kao neovisna zastupnica.

Međutim, čini se kako je prije prelaska u HSLS trgovala s klubom Hrvatske stranke umirovljenika od kojih je navodno tražila 10.000 kuna mjesečno za znanstvene projekte.

Nova TV javlja da je kaznenu prijavu podnio Branimir Glavaš. Iz HDSSB-a su tportalu potvrdili da su HDSSB i HRID  razgovarali o opciji ulaska u zajednički saborski klub zastupnika, no mogućnost suradnje odbila je sada već bivša zastupnica HRID-a Gordana Rusak.

'Možda je to bio povod da Branimir Glavaš podnese kaznenu prijavu protiv nje', navodi Nova TV