MAŠĆENJE BRKA

Ručak za zastupnike najjeftiniji u Zagrebu

Bionic
Reading

Zastupnici i zaposlenici Sabora RH imaju priliku svakodnevno ručati za samo 22 kune. To je cijena kompletnog ručka koji se sastoji od predjela, glavnog jela, salate i deserta. Isti taj obrok gosti i novinari u Saboru plaćaju 39 kuna

ZAGREB - Na saborskome meniju tijekom posjeta novinara našli su se juhica, škarpina s povrćem ili kosani odrezak s đuvečom, izbor od četiri vrste salate i tri različita kolača, piše Slobodna Dalmacija.

Cjelokupni jelovnik u restoranu Boban, u Gajevoj ulici u Zagrebu, košta od 159 kuna do 224 kune, dok gosti zalogajnice A.M.I. na Koturaškoj cesti u hrvatskom glavnom gradu puni obrok plaćaju 48 do 65 kuna.

Juha u Saboru zastupnike i zaposlenike vrhovnoga zakonodavnog tijela košta tri kune, a gosti i novinari za nju moraju izdvojiti kunu više. U restoranu Boban predjelo košta od 45 do 70 kuna, a u zalogajnici A.M.I. juha stoji od osam do 10 kuna.

Glavno jelo u Saboru 'domorocima' se služi po cijeni od 12 kuna, dok gosti i novinari za njega moraju izdvojiti čak 25 kuna. Kod Bobana taj dio obroka stoji 80-90 kuna, a u A.M.I.-ju od 25 do 35 kuna.

Saborska salata olakšat će konzumenta za tri ili četiri kune, ovisno o tomu tko je naručuje, a cijena sezonskih salata u restoranu Boban kreće se od 25 do 35 kuna. Hladne salate u istom ugostiteljskom objektu dosežu cijenu od 50 kuna, a u zalogajnici A.M.I. konzumenti biljnih materija plaćaju pet do 10 kuna veći račun.

Kolač se sabornicima nudi po cijeni od četiri, a posjetiteljima po šest kuna, dok Bobanovi gosti za svoj desert obično iskeširaju 14 kuna. Zalogajnica A.M.I. na meniju nema deserte, ali ako je 'tetka od volje', postoji šansa da se dobiju palačinke za desetak 'kunića' po glavi.