ministarstvo izvijestilo

Ronioci i brodice danima tragali za ribarima nestalima kod Umaga. Nisu ih našli

07.05.2023 u 21:37

Bionic
Reading

Višednevna složena, međunarodno koordinirana akcija traganja i spašavanja, pokrenuta 2. svibnja u sjevernom Jadranu nažalost nije rezultirala pronalaskom dvojice nestalih ribara, izvijestilo je u nedjelju navečer Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Svi raspoloživi resursi od subote bili su angažirani za provedbu podmorskih aktivnosti u području pronalaska potopljene olupine dvojice nestalih hrvatskih državljana, dok su od nedjelje ronilačke skupine MUP-a u suradnji s roniocima Vatrogasne zajednice Istarske županije pretraživali podmorje u području pronalaska potopljene olupine, na oko deset nautičkih milja od Novigrada.

"Današnje ronilačke aktivnosti bile su nastavak jučerašnjih ronilačkih napora s ciljem pronalaska nestalih ribara, kao i pripreme potonule olupine za vađenje na površinu. Šire područje podmorskog traganja osiguravale su brodice iz sastava Lučke kapetanije Pula, brod Pomorske i aerodromske policije Pula te jedna vatrogasna brodica uz suradnju privatnog ribarskog broda", navodi se u priopćenju.

Slijedom obustave koordiniranog traganja na moru za nestalim hrvatskim državljanima, daljnje aktivnosti od subote su nastavljene u nadležnosti Lučke kapetanije Pula, čiji službenici traganje provode u okviru redovnog nadzora sigurnosti plovidbe.

Obalna radio postaja ORP Rijeka-radio do daljnjega će odašiljati obavijesti SECURITE i PAN-PAN prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u širem području nestanka dvojice ribara.