RALJE IZBLIZA

Ronilac u bliskom susretu s velikom bijelom psinom imao nevjerojatnu sreću

14.10.2016 u 16:00

Bionic
Reading

Nevjerojatnu sreću imao je ovih dana Brian Forester i njegove kolege zaljubljenici u morske pse, kojima je u vodama oko meksičkog otoka Guadalupe u zaštitni kavez upala velika bijela psina, najopasnija morska zvijer koja godišnje pojede do 11 tona hrane

'Doživjeli smo nešto što se događa vrlo rijetko. Veliki bijeli uplivao je u kavez i činilo se da je vrlo agresivan, no ovaj put to nije bio slučaj', zapisao je Forester na svojem kanalu na YouTubeu, na kojem je i objavio ovu poprilično uznemirujuću videosnimku koju prenosi ABC News.


Forester, koji dobro poznaje životne navike velikih bijelih psina, pojasnio je kako ta vrsta prilikom ugriza, obično u tunu, privremeno oslijepi te ne može plivati unatrag pa je neko vrijeme dezorijentirana u vodi. To je, kaže ovaj stanovnik Kalifornije, bio slučaj i u ovom susretu koji bi većinu ljudi paralizirao zbog straha.

Velika bijela psina je, objašnjava Forester, u nesnalaženju zbunjeno zagrizla zaštitni kavez, slomila ga i ušla u njega izronivši na površinu kroz gornji otvor, a potom je otplivala u morske dubine ostavivši ronioca u kavezu neokrznutim.

'Unutar kaveza bio je iskusni ronilac koji je snimao nekoliko velikih bijelih koji se vrzmaju oko rešetaka. Kako se radi o iskusnom instruktoru ronjenja, ostao je miran i kada je jedna psina raljama probila kavez i ušla. Nakon što je morski pas izronio kroz gornji otvor i otplivao, ronilac je izašao i mirno se popeo na palubu broda', ispričao je Forester, najavivši kako će se i iduće godine vratiti istraživati ove divove u vodama koje se smatraju oazom za velike bijele psine.