ZATVORSKA KAZNA NIJE GA OMELA

Rončević popravlja imidž u Saboru?

08.12.2010 u 11:59

Bionic
Reading

Iako je nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora u ponedjeljak na zagrebačkom Županijskom sudu, Berislav Rončević je do pravomoćnosti presude očito odlučio normalno obavljati svoj posao te se jutros pojavio u Saboru. U sabornici su se pojavili i novopečeni zastupnici Ivo Sanader i Bianca Matković

Čim se pojavio na poslu, Rončević je sudjelovao u raspravi iako je inače tih u saborskom nadmetanju s oporbom. Naime, na dnevnom redu je bila točka koja se tiče slanja dodatnih vojnika u Afganistan, a bivši ministar obrane replicirao je SDP-ovcu Arsenu Bauku koji je ustvrdio da SDP nije bio za slanje vojnika u Irak.

'To nije točno. U lipnju ili srpnju 2003. godine na zatvorenoj sjednici Vlada donosi zaključak kojim zadužuje MORH da pripremi postrojbe za Irak. Jedni koji se tome usprotivio, bez obzira kakvo je moje mišljenje o tom gospodinu, tadašnji je predsjednik Stjepan Mesić', poručio je Rončević, dodavši da su sve odluke arhivirane i da ih je moguće provjeriti.

Rončević se, očito, oporavio nakon šoka u ponedjeljak, a možda ga je pomisao na vraćanje više od 10 milijuna kuna natjerala i da se revnije primi posla u Saboru.

U Saboru se, osim Rončevića, nakon nekoliko tjedana odmora i predavanja u Americi, pojavio i nezavisni zastupnik Ivo Sanader. Prema nekim medijskim špekulacijama, upravo bi presuda Rončeviću trebala olakšati rješavanje afera iz vremena

Sanaderove vladavine, međutim sam Sanader zbog toga, čini se, nije zabrinut. Barem bi se to dalo zaključiti iz njegovog ponašanja u Saboru, gdje je u samoj saborskoj dvorani opet popričao sa svojim prijateljima iz bivše stranke - Jerkom Rošinom i Marijem Zubovićem.

Upravo je Rošin ono što trenutno u Saboru spaja Sanadera i Biancu Matković, koji se danas ipak nisu upustili u komunikaciju. Naime, Matković, koja je jutros među prvima stigla na posao u sabornicu, srdačno se pozdravila upravo s Rošinom, ali i HDZ-ovcem Krunoslavom Markovinovićem, te se odmah bacila na proučavanje zakona i materijala za sjednicu.

Iako bi se trojka svaki dan trebala pojavljivati na poslu, moguće je da se iza iznenadnog dolaska većine zastupnika u Sabor skriva činjenica da je na dnevnom redu glasanje o slanju vojnika u Afganistan.