NIJE RAZOČARAN

Rodman bio u Sj. Koreji, nije se susreo s Kimom

23.12.2013 u 12:49

Bionic
Reading

Bivša američka košarkaška zvijezda Dennis Rodman vratio se u ponedjeljak iz četverodnevna posjeta Sjevernoj Koreji i izjavio kako nije razočaran što se nije našao s Kim Jong-unom, a vidjet će ga drugi put

To mu je bio treći posjet glavnome gradu Pjongjangu. Već je dolazio kao Kimov gost, a promatrači kažu kako je riječ o iskrenom prijateljstvu.

Cijela svita snažnih muškaraca gurala se kroz novinare koji su čekali Rodmana na pekinškome aerodromu. Košarkaš je usput odgovorio samo na neka postavljena pitanja, među ostalima i na pitanje o susretu s Kim Jong-unom. 'Ne, ne bih se brinuo, vidjet ću ja njega', rekao je.

Rodman je bio najavio da će četiri dana trenirati s reprezentacijom Sjeverne Koreje. 'To je bila ludnica', rekao je o održanim treninzima.

Rodman se želi u siječnju vratiti u Pjongjang sa skupinom nekadšanjih zvijezda NBA lige i za Kimov rođendan organizirati košarkaške utakmice. 'Igrat ćemo za dva tjedna', rekao je.

Rodmanov prvi posjet u veljači dogodio se neposredno nakon što je Sjeverna Koreja izvela svoj treći nuklearni pokus, usprkos rezolucijama Ujedinjenih naroda. Nakon povratka s tog posjeta Rodman je rekao kako Kim očekuje poziv američkoga predsjednika Baracka Obame, također ljubitelja košarke.