mišićna atrofija tipa 2

Roditelji djevojčice koja je ujedinila Hrvatsku: Ratnica Lava primila je nove gene!

19.05.2023 u 23:04

Bionic
Reading

Djevojčica Lava koja pati od spinalne mišićne atrofije tipa 2 u Hrvatskoj nije uspjela dobiti lijek koji joj može pomoći da prohoda, a zbog čega se u travnju ove godine s obitelji zaputila na liječenje u SAD. Sada je primila prvu terapiju

Nakon godinu dana pokušavanja, njeni su roditelji odlučili pokrenuti humanitarnu akciju "Za ratnicu Lavu - za Lavin prvi korak". U roku 25 dana u veljači skupili su 2,4 milijuna eura za lijek i liječenje u kalifornijskoj bolnici.

  • +19
Malena Lava Petrušić s obitelji krajem travnja otputovala na liječenje u SAD Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Djevojčica će s roditeljima u Los Angelesu biti barem četiri pa do šest mjeseci, kako bi ju liječnici mogli nadzirati nakon primanja lijeka, a koji je, sudeći prema današnjoj objavi obitelji na Instagramu po prvi put i primila.

Lava se osjeća dobro, doziranje je proteklo po planu i sada ćemo u bolnici ostati koji sat na promatranju. Iza toga ćemo kući i neko vrijeme dolaziti u bolnicu svaka 24 sata kako bi liječnici pratili njezino stanje, rekla je kratko za 24 sata Lavina majka Petra Petrušić.