IDEJA MINISTRICE JURETIĆ

'Roditelje troje djece osloboditi poreza na kupnju kombija'

Ministrica socijalne politike Bernardica Juretić udala se u 53. godini

Ministrica socijalne politike Bernardica Juretić udala se u 53. godini

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić/Pixsell

Ministrica Bernardica Juretić tijekom gostovanja u emisiji Hrvatskog radija 'A sad Vlada' na HRT-u najavila je da cilj vlada donošenje ozbiljne demografske strategije na čemu će raditi nekoliko ministarstava

Uz naknadu za novorođenčad od 1.000 eura - mjeru koja će, najavljuje ministrica, stupiti na snagu u rujnu ove godine i koja će se prvo vrijeme odnositi na sve (budući da je za uvođenje posebnih imovinskih kriterija potrebna izmjena nekoliko zakona, op. a.) nužno je, dodaje, početi razmišljati i o nekim olakšicama koje bi bračne partnere poticale na širenje obitelji.

'Ako je netko zacrtao da će imati jedno dijete, na njega se teško može utjecati, no ohrabriti treba one koji su na granici, odnosno imaju dvoje djece, a htjeli bi možda i treće. Njih bi u tom smjeru možda ohrabrile olakšice, primjerice, da im se pri kupnji kombija, koji je potreban jednoj mnogočlanoj obitelji, ne računa porez', predložila je ministrica koja i na ovom planu očekuje sinergiju više ministarstava, piše Slobodna Dalmacija.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!