HDZ PRESICOM NA JAKOVČIĆA

Roce: Mnogi u Kukuriku koaliciji nemirno spavaju

06.10.2011 u 20:38

Bionic
Reading

'Borba protiv korupcije i kriminala koju predvodi Jadranka Kosor izaziva paniku u Kukuriku koaliciji i mnogi među njima nemirno spavaju', kazao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik istarskog HDZ-a Marino Roce

Istaknuo je kako ga je začudila Jakovčićeva reakcija jer 'u premijerkinoj izjavi da će borba protiv korupcije prijeći Učku nije prozvan ni IDS ni Ivan Jakovčić', pa je zaključio kako se 'očito on sam prepoznao'.

'Njegovu retoriku, kao i reakciju Slavka Linića koji je u jednom intervju prijetio DORH-u, doživljavamo kao pritisak', kazao je Roce, spomenuvši da u tom smjeru ide i retorika prema Bajiću i Karamarku.

Konstatirajući pak kako 'Jakovčićeva izjava da u IDS-u nema korupcije nije vjerodostojna', nabrojao je već poznate teme, kako veli, o kojima ljudi pričaju po ulicama, poput slučaja vatrogasnih vozila koja su navodno istarski vatrogasci nabavili po 50 posto višim cijenama, Mangjuru i napuhanu cijenu kilometra pulske obilaznice, no konkretnih saznanja jesu li ti slučajevi u kakvom postupku, nije imao.

'O tim temama su mediji više puta pisali, a raspravljalo se i na Skupštini, no da li i što policija i DORH po tom pitanju rade, nemam saznanja', kazao je Roce.