KOSOR OBEĆALA

'Rješenje za Đakovštinu sutra, najkasnije u ponedjeljak'

20.10.2011 u 16:08

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor poručila je s današnje sjednice Vlade kako je vrlo blizu rješenja problema radnika Đakovštine te kako će ono biti prezentirano javnosti već sutra, najkasnije u ponedjeljak

'To rješenje nije ni lako ni jednostavno. Ali, mislim da će biti na obostrano zadovoljstvo', rekla je Kosor.

No bivši radnici Đakovštine obećanjima ne vjeruju. Nakon što su cijeli jučerašnji dan prosvjedovali u Zagrebu, oko 4 sata ujutro vratili u Đakovo i odlučili da i deseti dan prosvjeda ostaju u šatoru - Vladinu logoru.

Danas ih se okupilo 60-ak kako bi na zboru čuli rezime jučerašnjeg prosvjeda Zagrebu. Njihovi su predstavnici sudjelovali u sinoćnjoj u HTV-ovoj emisiji Misija: Zajedno kada im je iz Vlade telefonom u režiju poručeno da se traži rješenje njihovog problema te da će ono biti poznato idućeg tjedna.

Poučeni dosadašnjim iskustvom, poručuju, vijest iz Vlade primili su kao tračak nade, ali s oprezom. Prema riječima člana Koordinacije za zaštitu prava bivših radnika Đakovštine d.d. u stečaju Stjepana Ljubeja, prosvjed se nastavlja, no bez radikalnih mjera poput blokada ulaza u bivšu tvrtku ili gradskih prometnica.

Prosvjedovat ćemo sve dok ne čujemo s kakvim će Vlada rješenjem izaći pred nas i tek onda odlučiti što dalje, rekao je Ljubej, najavljujući za subotu, 22. listopada, u podne prosvjednu šetnju do centra grada.