n/a

Rižini rezanci s curryjem i svinjetinom

05.03.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Curry je mješavina koja može sadržavati od 5 do 30 različitih začina. Osnovu većine mješavina čine korijander, kurkuma, kim i piskavica. Ovisno o recepturi, dodatni sastojci mogu biti čili, đumbir, češnjak, komorač, klinčić, gorušica, kardamom, muškatni oraščić, cimet, crveni i crni papar

SASTOJCI:

200 g tankih rezanaca od riže
2 žlice biljnog ulja
500 g mljevene svinjske lopatice
3 češnja češnjaka, nasjeckana
pola glavice luka, nasjeckanog
1 crvena paprika, očišćena od sjemenki i narezana na tanke rezance
2 žlice curry praha
2 žlice azijskog ribljeg umaka
1 vezica svježeg peršina, nasjeckana

PRIPREMA:

Prelijte rezance kipućom vodom i ostavite da stoje u njoj dok nisu mekani, oko 7 minuta. Sačuvajte oko 150 ml te vode, ocijedite rezance i prebacite u drugu zdjelu.
U međuvremenu, zagrijte žlicu ulja na tavi i pirjajte meso zajedno sa češnjakom, dok meso nije više ružičasto. Izvadite meso.
Dodajte još malo ulja u tavu i pirjajte luk s paprikom, dok ne omekša, 10-ak minuta. Vratite meso u tavu, dodajte curry i pirjajte još nekoliko minuta. Podlijte sačuvanom tekućinom. Dodajte riblji umak i peršin te pomiješajte meso s rezancima.