NESIGURNA ZEMLJA

Rimac o rasističkom napadu na njegove radnike: Je li moguće da se ovo dogodilo u Zagrebu?! Šokiran i tužan sam

27.11.2021 u 16:43

Bionic
Reading

Mate Rimac, vlasnik tvrtke Rimac Automobili koja je sredinom godine preuzela francusku tvrtku Bugatti, čime je nastala nova tvrtka – Bugatti Rimac, osudio je na svom Facebooku profilu rasistički napad na zaposlenike njegove tvrtke. Rimčevu objavu prenosimo u cijelosti

'Da li je moguće da se ovo dogodilo u Zagrebu?! Šokiran i tužan sam.

Čuo sam se sa dečkima - kažu da su vidjeli grupu mladih muškaraca koji su se počeli sa rasističkim ispadima prema našim stranim kolegama. “Vratite se od kud ste došli, koji k* radite u Hrvatskoj…” uz ostale popratne psovke. Naši zaposlenici su pokušali izbjeći konflikt - prešli su cestu i ubrzali korak ali su ih napadači dostigli i počeli sa fizičkim obračunom

.

Jedna od stvari koje uvijek ističemo kandidatima koje privlačimo iz cijelog svijeta je da je Hrvatska sigurna zemlja u kojoj se na strance ne gleda kao građane drugog reda. Ovo je pojedinačni incident grupe neobrazovanih idiota koji, nadam se, neće imati utjecaj na percepciju stranaca koji su došli svoj život graditi u Hrvatskoj.

Nadam se da ce Policija odraditi svoj posao brzo i efikasno i da ćemo svi skupa shvatiti koliko stranci koji dođužzivjeti kod nas doprinose razvoju društva i gospodarstva. Ako nismo u stanju privući strance, necemo zadržati niti Hrvate', napisao je Rimac.

Zagrebačka policija za Hinu je potvrdila kako imaju zaprimljenu dojavu o tjelesnom sukobu više osoba oko 00,30 sati u zoni Hrvatskog narodnog kazališta.

Nisu mogli potvrditi radi li se o zaposlenicima određenog poduzeća jer tim informacijama ne raspolažu, a nisu mogli ni reći koliko je osoba sudjelovalo u sukobu. Još uvijek se utvrđuju sve okolnosti događaja, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.