LOKALNI STOŽER

Rijeka: Jedna novooboljela osoba u županiji, vratila se iz Slovenije

24.06.2020 u 12:17

Bionic
Reading

U Primorsko-goranskoj županiji zabilježena je jedna novooboljela osoba od Covida-19, vratila se iz Slovenije i trenutno je na kućnom liječenju, doznaje se u srijedu iz županijskog Stožera Civilne zaštite

Novooboljela osoba je iz Rijeke, koja se vratila s boravka u Sloveniji. Na kućnom liječenju je u samoizolaciji i ima blage simptome, navode iz stožera.

Na području Primorsko-goranske županije tako su sad četiri osobe pozitivne na koronavirus.

Primorsko-goranski Stožer Civilne zaštite PGŽ u utorak je zatražio hitno donošenje mjera pojačane kontrole dolazaka osoba iz država s rizičnom područjima zaraze kao što su BiH, Srbija, Makedonija i Kosovo.

Načelnik stožera Marko Boras Mandić ocijenio je kako aktualna situacija u Hrvatskoj upućuje da su takve mjere potrebne. Sve osobe koje dolaze s tih područja, neovisno o tome jesu li gosti ili hrvatski državljani, trebaju proći epidemiološku obradu kako bi spriječili mogućnost unošenja virusa na područje županije, dodao je.

  • +13
Rijeka: Veliki valovi udaraju u obalu na Pećinama Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

„Tražimo dakle isto postupanje i iste mjere kakve smo imali u vrijeme kada je epidemija eskalirala u susjednim talijanskim regijama. Također pozivamo sve organizatore manifestacije s okupljanjem većeg broja sudionika da osiguraju provedbu svih protuepidemijskih mjera, a ukoliko to nisu u mogućnosti da takve manifestacije ne održavaju“, istaknuo je Boras Mandić.