EPIDEMIOLOG KOŽUL

Na području Đakova ukupno 13 pozitivnih na koronavirus, 'nekoliko uzoraka nejasno'

24.06.2020 u 09:47

Bionic
Reading

Epidemiološka situacija u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko dana pogoršava se - stručnjaci i dalje kažu da stanje nije alarmantno. Jučer smo imali 30 pozitivnih na koronavirus, od toga u Osječko-baranjskoj županiji 12. Žarište je samostan u Đakovu. Najnovije informacije u Studiju 4 iznio je epidemiolog osječkog Zavoda za javno zdravstvo Karlo Kožul

'Jučer smo uzeli preko 180 uzoraka i ukupno imamo 13 pozitivnih osoba na području Đakova. Nekoliko je uzoraka nejasno i moramo ići u dodatna testiranja i 'hvatanje' kontakata. Svi kontakti potvrđenih oboljelih su pod nadzorom', kazao je Kožul za HRT.

Dodao je kako se časne sestre u samostanu uredno pridržavaju samoizolacije i drže se svih pravila. Kožul smatra da će zaraza biti pod kontrolom. Zaraza je, dodao je, najvjerojatnije stigla iz Kosova.

'Mislim da sestre koje rade u samostanskom vrtiću nisu bile pozitivne. I mislim da će situacija do sutra biti potpuno obrađena, smatra Kožul. Rekao je kako su u bolnici dvije sestre i dva bogoslova koji bi mogli razviti srednje simptome jer imaju neke kronične bolesti. Uglavnom, ni kod koga nema simptoma', kazao je.

  • +7
Desetak časnih sestara zaraženo je koronavirusom u Đakovu Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović