8. IZBORNA JEDINICA

Riječki SDP sastavio listu kandidata za Sabor

27.10.2011 u 18:19

Bionic
Reading

Darko Crnković, Luka Denona, Marko Filipović, Romana Jerković, Željko Jovanović, Romana Jerković, Željko Jovanović, Zlatko Komadina, Ana Komparić-Devčić, Sandra Krpan, Slavko Linić i Vidoje Vujić kandidati su riječkog SDP-a, abecednim redom poredani za saborsku listu SDP-a, odnosno Kukuriku koalicije

To je, dakako, samo prijedlog kandidata za Sabor iz kvote Grada Rijeke, predložio ga je predsjednik riječkog SDP-a Rijeka Vojko Obersnel u dogovoru s članovima Predsjedništva i Gradskog odbora, a usvojen je jednoglasno na sjednici Gradskog odbora, bez ikakve rasprave.

Župan Zlatko Komadina bit će prvi na listi, a četiri imena s liste prijedloga – Jovanović, Linić, Denona i Jerković, koja su i dosad obnašala dužnost zastupnika, jasno je, prolaze, no konačno će ih, prema statutu SDP-a, odabrati predsjednik stranke Zoran Milanović.

Riječki socijaldemokrati borit će se za šest ili čak sedam mjesta, no listu čini ukupno 14 kandidata udruženih stranaka – SDP, IDS, HNS i HSU. IDS dobiva četiri mjesta, a preostale dvije stranke po jedno. I istarskom SDP-u pripada najmanje dva mjesta, a tu je i županijski. Moguće je da iz riječke četvorke, Linić ode u 7. izbornu jedinicu, pa će biti zanimljivo vidjeti koje će favorite Milanović odabrati za 8. jedinicu.