NOVINARIMA KASNE PLAĆE

Riječki HDZ duguje 60 tisuća kuna Kanalu Ri

24.09.2009 u 08:13

Bionic
Reading

Riječki HDZ lokalnoj televiziji Kanal Ri još uvijek nije platio troškove kampanje za lokalne izbore, koji iznose oko 60-ak tisuća kuna. Istodobno, Kanal Ri je u dosta velikim financijskim problemima, zbog čega radnicima na toj lokalnoj televiziji kasne plaće

Lokalni izbori u Rijeci stvar su daleke političke prošlosti, ali zahvaljujući HDZ-u još se jednom valja osvrnuti na kampanju koja za tu stranku nije polučila očekivane rezultate – osvajanje vlasti u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji.

Naime, najjača oporbena stranka uložila je sve snage kako bi brendirala lica Vesne Buterin kao nove gradonačelnice i Josipa Borića kao župana, a za to je najbolje sredstvo lokalna televizija. U ovom slučaju, Kanal Ri. Vrtjeli su se danima spotovi HDZ-a, ali vrtio se i brojčanik u računovodstvu Kanala Ri i stao na 60-ak tisuća kuna, koji HDZ-ovci još uvijek nisu platili.

Da dug postoji, potvrdili su Novom listu i Kanal Ri, ali i predsjednik riječkog HDZ-a Bojan Hlača

'Riječki HDZ nema poseban žiroračun, već imamo podračun u sklopu primorsko-goranskog HDZ-a. Izuzetno nam je žao što nismo podmirili dug, ali nastojat ćemo sukladno mogućnostima pokriti zaostatke. Ne znam točno koliki je iznos, ali sigurno ćemo to riješiti jer ne bježimo od te obveze', izjavio je Hlača.

Nesuđena riječka gradonačelnica i saborska zastupnica HDZ-a Vesna Buterin tvrdi da nije upoznata s dugom.

Inače, Kanal Ri je u dosta velikim financijskim problemima, zbog čega radnicima na toj lokalnoj televiziji kasne plaće. Iznos koji je HDZ dužan vjerojatno je znatno manji od dugova nekih drugih poslovnih partnera, ali upravo bi najjača oporbena stranka morala pronaći sredstva kako bi platila dugovanja. U suprotnom će izgubiti kredibilitet. Tko će vjerovati HDZ-u kada kritizira lokalnu vlast ako u isto vrijeme ne podmiruje financijske obveze. A ako su te obveze prema lokalnoj televiziji u kojoj je najveći osnivački kapital onaj koji su osigurale javne institucije Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija, to znači da HDZ duguje i građanima Rijeke.

Možda je teza malo nategnuta, ali sigurno stoji ona da i zbog HDZ-a kasne plaće novinarima koji rade na Kanalu Ri, a čiji je posao izvještavati s konferencija za novinare iste te stranke.