HOMO SI TEĆ - 17. PUT

Riječani nedjelju proveli trčeći

21.04.2013 u 13:50

Bionic
Reading

Najmasovnija ulična utrka u Hrvata 'Homo si teć' danas se po 17. put održala u Rijeci, kao i 12. polumaraton, uvršten u kalendar Svjetske atletske federacije

Nedjeljnom izležavanju danas se u Rijeci nitko nije prepustio. Na riječki Korzo stiglo je oko deset tisuća ljudi; iz godine u godinu, čini se, sve je više sudionika. Tradicionalna manifestacija 'Homo si teć' počela je u 10 sati i 30 minuta.

Start je pucnjem iz pištolja označio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, a na trasi po užem centru grada trčali su mladi i stari, djeca, umirovljenici, cijele obitelji, neki gurajući mališane u kolicima, trudnice, invalidi, a moglo se vidjeti i pokojeg psa. Da je u utrci važno sudjelovati, pokazali su i oni koji su hodali u koloni, poput Zlatka Komadine.

U Polumaraton, duljine od 21 kilometra, upustili su se oni izdržljiviji. Trasu Korzo - Preluk - Korzo prvi je pretrčao Kenijac, za nevjerojatnih sat vremena.

Sudionike utrke i goste Grad Rijeka je na kraju počastio velikom fritajom od šparoga na Gatu Karoline Riječke. Podijeljeno je tako 1.500 porcija ove delicije po samo deset kuna, a mnogi su se nastavili družiti u srcu grada, uživajući u toplom sunčanom danu.