n/a

Riblji faširanci s tartar umakom

11.03.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Jednostavan recept s uvijek popularnim tartarom

SASTOJCI:

450 g fileta orade Cromaris
450 g krumpira, oguljenog i narezanog na kocke
maslinovo ulje
30 g maslaca, rastopljenog
3 žlice nasjeckanog svježeg peršina
1 žličica mljevene crvene paprike
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
suncokretovo ulje
50 g brašna
1 jaje, razmućeno
100 g svježih krušnih mrvica
tartar:
1 žumanjak
1 žlica dijon senfa
sol i papar
150 ml ulja
2 žlice jogurta
1 žličica nasjeckanih krastavaca
1 žličica nasjeckanih kapara
2 žličice nasjeckanog vlasca
1 žličica nasjeckanog ljubičastog luka

PRIPREMA:

Kuhajte krumpir u slanoj kipućoj vodi dok nije mekan. Ocijedite i pasirajte u pire. Posolite i ostavite da se ohladi.
Ispecite filete ribe na malo maslinovog ulja, s kožom prema dolje. Ohladite malo i očistite meso od kože. Pomiješajte ribu s krumpirom, paprikom, češnjakom, peršinom, maslacem, soli i paprom. Oblikujte male polpete i ostavite 20-ak minuta u hladnjaku.
U međuvremenu, napravite tartar umak. Pomiješajte žumanjke, senf i malo soli. Ulijevajte kap po kap ulja, miksajući dok se ne napravi gusta majoneza. Razrijedite s jogurtom i umiješajte kapare, krastavce, luk i vlasac.
Zagrijte 1 cm ulja u tavi na 180°C.
Stavite brašno, malo posoljeno i popapreno, jaje i mrvice u tri zasebne zdjelice.
Umočite polpete prvo u brašno, zatim jaja i na kraju mrvice i pržite dok nisu zlatne boje s obje strane. Ocijedite na kuhinjskom papiru. Poslužite s tartar umakom i salatom.