PROMETNI VJEŠTAK O NESREĆI

Rezultati alkotesta Stojana Matavulja još nisu gotovi?

25.10.2013 u 10:06

Bionic
Reading

'Silina naleta Nissana X-traila na Volkswagen Polo nije bila velika. To se ne može usporediti, primjerice, s naletom Čačićeva Chryslera na Škodu nesretnih Mađara. Oštećenja na Nissanu govore da je Matavulj vozio najviše 40 km/h brže od Pola. Međutim, i blaži nalet u stražnji kraj dovoljan je da se destabiliziraju oba automobila', objašnjava Goran Husinec, stalni sudski vještak za vozila nesreću u kojoj je smrtno stradala Dolores Lambaša

U karijeri je vještačio stotine automobila nakon nesreća i zaključuje da u sudarima najčešće smrtno stradavaju upravo usnule osobe. 'Muskulatura usnulih ljudi je potpuno opuštena pa njihovo tijelo i nakon manjih udaraca leti po kabini i često završi izvan vozila. U slučaju Dolores Lambaše, koja je bila sitna i lagana, to je još izvjesnije', kaže za Jutarnji list.

Sumnja kako je Lambaša na suvozačkom mjestu bila vezana što je policija nedugo nakon nesreće izjavila. Kaže kako se to utvrđuje dodatnim analizama, da nije dovoljno to zaključiti samo ako je pojas bio uključen.


Jučer se iz Policijske uprave brodsko-posavske nije mogao dobiti podatak o rezultatima alkotestiranja uzorka krvi vozača Stojana Matavulja (52). Glasnogovornica Kata Nuić upućuje novinare na DORH u Slavonskom Brodu.

'Rok prispijeća rezultata alkotesta i sve drugo sada ovisi o državnom odvjetniku', rekla je Nuić.

Više pročitajte ovdje