NEMA VIŠE KOVAČIĆA

Rezignirani Jurčić se vraća 'svom' rombu

01.02.2013 u 07:01

Bionic
Reading

Neuvjeljivi nastup Dinama u Mostaru (slaba igra u 1:1 remiju sa Zrinjskim) svi u plavim redovima su pripisali umoru, ali u zraku se osjeća da su pripreme posve urušene odlaskom Matea Kovačića u milanski Inter

Na opetovana pitanja o odlasku mladog dragulja u Serie A Dinamov trener uporno je ponavljao - Nemam komentar. Ipak, iz aviona se vidjelo da je duboko razočaran. Mladi Mateo sasvim se fizički razvio i uskoro je trebao preuzeti Dinamovu dirigentsku palicu, ali otišao je i trener može samo plakati. Ali, to je rizik posla Dinamovog trenera.

Branko Ivanković je u završnoj fazi priprema bio ostao bez Eduarda, Zajec bez Mandžukića, Jurčić bez Kovačića... Bit će toga još, Dinamo je tako vođen klub.

Sve na jednom mjestu

Kronologiju transfera Matea Kovačića u milanski Inter pogledajte OVDJE.

Dodajmo još kako je u analizi blijede partije pod Bijelim brijegom ključno razdoblje bila bliža budućnost. Zrinjski je ostavljen 'ad acta' i trener se okreće novim provjerama u Širokom (subota) i Čapljini (nedjelja) s vrlo znakovitom najavom.

'Nemamo puno vremena do početka prvenstva, ali nadam se da će i to biti dovoljno za promjenu sustava,' kaže Jurčić koji se u prvoj fazi priprema (pet utakmica u Turskoj) bio odrekao svoga najdražeg koncepta veznog reda - romba i posvetio se uigravanju formacije 4-1-4-1 sa Sammirom i Kovačićem u veznom redu. sada taj par više ne postoji, a kao najlogičnija zamjena za Matea nameće se novopridošli Zvonko Pamić. ipak, on još nije sasvim uigran s ostatkom sastava i Jurčić najozbilnije razmišlja o povratku na romb. Više će se koći ocijeniti već nakon ovoga vikenda.