protekli vikend

Rekorder s karlovačkog područja imao je 3,23 promila, a brzanac na autocesti je zamislio da je na pisti za F1

12.04.2021 u 16:58

Bionic
Reading

Proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama poginula je jedna osoba, devet ih je teško ozlijeđeno, a u akciji pojačanog nadzora policija je na karlovačkom području zaustavila 'rekordera' koji je za volan sjeo s 3,23 promila alkohola

Ukupno je zabilježeno 4691 prometni prekršaj što je za 973 više nego proteklog vikenda.

Najviše kažnjenih vozača vozilo je prebrzo (2131), rekorder na području Brodsko-posavske županije čak 241 kilometar na sat, a uz alkohol policija je posebno nadzirala nekorištenje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela tijekom vožnje.

Policija je u prekršajima uhvatila i 25 ponavljača od čega najviše prekršitelja koji su vozili prije polaganja vozačkog ispita (10), a slijede vozači skloni alkoholu (9) i vožnja dok im je vozačka dozvola već oduzeta. Dvoje recidivista vozilo je pod utjecajem droge, a jedan prevelikom brzinom.

Protiv 11 vozača proveden je žurni prekršajni postupak prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalnih kazni, ističu u MUP-u.

Statistike pokazuju da je u prva tri mjeseca 2021. u prometnim nesrećama poginulo 45 osoba, što je osam osoba manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.