CILJ JE ZBLIŽAVANJE

Reiner organizirao molitveni doručak za zastupnike

25.02.2016 u 19:38

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora Željko Reiner jutros je, doznajemo, organizirao molitveni doručak za zastupnike, a odazvalo se njih 30-ak iz gotovo svih vladajućih stranaka, ali i iz oporbe

Doručak je održan u 8.45, no ovo nije prvi put da je u Saboru došlo do molitvenog doručka. Prethodnih godina organizirali su ga samoinicijativno zastupnici, a nekoliko njih i novoimenovani zamjenik ministrice socijalne politike i mladih Ante Babić. Podsjetimo, u prošlom sazivu Sabora don Ivan Grubišić, inspiriran molitvenim doručkom u SAD-u, pokrenuo je inicijativu da se u Saboru oformi molitvena grupa.

Ovakvi molitveni doručci u Saboru se održavaju još od prošlog mandata i u prosjeku su se održavali jednom mjesečno. Na njima nema svećenika, a zastupnici mogu, ali i ne moraju moliti. Prilika je to, kažu nam zastupnici koji su sudjelovali na molitvenom doručku, da se svi bolje upoznaju i zbliže, da razvijaju toleranciju, ali i da neka zajednička vrijednosna stajališta unesu u politički rad.

Na početku i na kraju današnjeg molitvenog doručka zastupnici su se pomolili, a Reiner je na početku pročitao kratku priču o farizeju i cariniku iz Evanđelja po Luki.

'Dva čovjeka uđoše u hram da se mole Bogu, jedan farizej a drugi carinik. Farizej stade i moljaše se u sebi ovako - Bože, hvala ti što nisam kao ostali ljudi: grabljivci, nepravednici, preljubnici ili kao ovaj carinik. Postim dvaput tjedno; dajem desetinu od svega što steknem. A carinik izdaleka stajaše, i ne htjede ni očiju uzdignuti nebu, nego se bijaše u prsa svoja govoreći: Bože, milostiv budi meni grješnome! Kažem vam, ovaj otiđe opravdan domu svome, a ne onaj. Jer svaki koji sebe uzvisuje, ponizit će se, a koji sebe ponizuje, uzvisit će se', pročitao je Reiner.