DIJELIMO ULAZNICE

Redaljka odličnih bendova u Tvornici

13.05.2015 u 11:10

Bionic
Reading

Ovoga tjedna, u Tvornici kulture, vas čeka prava rapsodija bendova s prostora Balkana. Esc Life, Ti i Dječaci su najzvučnija imena za čije koncertne promocije dijelimo ulaznice. Detalji u postu!


Već sutra, 14. svibnja u Mali pogon dolazi indie rock četvorka ESC Life, kako bi promovirali svoj prvi albuma Access All Areas.

ESC Life postoji od jeseni 2013. i čine ga glazbenici koji više od desetljeća sviraju na alternativnoj sceni. Nastali iz bendova različitih glazbenih usmjerenja (Hemendex, ST!LLNESS, Man Zero, Umor), željeli su bend koji bi povezao njihovu ljubav prema jednostavnim i zaraznim pop melodijama (poput autorskih pjesama, te instrumentalne obrade pjesme Nene BelanaOstani uz mene), te distorziranim gitarama.

Predgrupa će biti Mark Mrakovčić, mladi kantautor iz Zagreba, pjevač i gitarist bivše skupine Scroll, a u Tvornicu dolazi u formaciji benda. Njihova glazba se stilski proteže od laganog folka do evil popa, a Markova skupina voli koketirati i s bluesom, te s elektronikom.


Prije Ecs Life-a, nastupit će i Lolita, indie pop rock band iz Koprivnice koji je nastao krajem kolovoza 2010. godine. Za utjecaje navode bendove kao što su Dinosaur Jr., R.E.M., Husker Du, Fugazi, fIREHOSE, Mega City Four ili pak Joy Division


U petak, 15. svibnja, opet u Malom pogonu, nastupit će beogradski psihodelični duo Ti koji će zagrebačkoj publici predstaviti novi album Život u dvoje. Ti je psihodelični pop duo iz Makedonije koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski. Glazba grupe Ti je puna pamtljivih i često sanjivih melodija gitare, punih i ugodnih bass dionica na synthu, sjajnog dvoglasja i jednostavnih hipnotizirajućih tekstova i ritmova.

I kao šlag na kraju ove glazbene redaljke u Tvornici kulture, u subotu, 16. svibnja, iz Splita stižu Dječaci, također kako bi promovirali svoj najnoviji materijal zanimljivog naziva - Firma. Bend se u Veliki pogon vraća na krilima aktualnih singlova Struja, Bile starke, Maslačak i Funta, a za album Firma sami kažu: 'Napravili smo novi album. Rastura. Provjeri to!'

E pa, ja vam poručujem da provjerite službenu stranicu Tvornicu kulture kako bi detaljnije istražili program, bendove i cijene ulaznica, te vas pozivam na druženje na Instagram profilu ModaKomoda gdje vam dijelimo ulaznice za sva tri dana.