SLOBODNA DALMACIJA

Reagiranje Nataše Škaričić na tekst Igora Lasića

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 06.03.2009 18:57
  • Objavljeno 06.03.2009 u 13:13
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Nakon što smo objavili tekst kolege Igora Lasića, koji je potanko opisao kako je otpušten iz Slobodne Dalmacije, oglasila se pomoćnica glavnog urednika SD Nataša Škaričić koju Lasić spominje u svom tekstu

Molim vas da objavite ovu reakciju na članak mog dragog kolege Igora Lasića, objavljen u tjedniku BiH Dani 4. ožujka 2009. godine pod naslovom 'Kako sam otpušten iz Slobodne Dalmacije', a kojeg je vaš portal u cijelosti prenio. Naime, moje se ime u tekstu spominje više puta, a kako je riječ o vrlo delikatnim okolnostima koje, među ostalim, imaju i neke pravne posljedice, molim da prenesete sljedeće podatke:

Kolega Lasić je, uvjerena sam, nenamjerno pogriješio tvrdeći da glavni urednik Slobodne Dalmacije g. Zoran Krželj nije znao za Lasićevo zapošljavanje u SD, odnosno da se zapošljavanje dogodilo mimo njega. Lasić je zaposlen 1. kolovoza 2008. godine u zagrebačkom dopisništvu Agencije EPEHA, čiji su zaposlenici, prema Ugovoru o poslovno-tehničkoj suradnji potpisanim iste godine, radili isključivo za potrebe SD. Iako je točno da sam osobno sudjelovala u takvom preustroju dopisništva SD i EPEHE u dogovoru s Upravom EPH, apsolutno je nemoguće da glavni urednik s takvim procesima ne bi bio u toku. Takvo što držim nezamislivim, osim u posve disfunkcionalnim radnim sredinama.

Pitanje kontakta glavnog urednika s premijerom Ivom Sanaderom, nisam raspravljala pojedinačno sa zaposlenicima SD u Zagrebu ili Splitu; o toj sam temi govorila na Skupštini HND-a u Opatiji protekle godine. Povod je bio to što sam ranije službeno obaviještena da je premijer pozvao glavne urednike svih medija na sastanak u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, tražeći podršku 'reforme zdravstva'. Budući da se takva praksa, očito, smatra normalnom – svi su se odazvali, a ja o tome nisam obaviještena u konspiraciji – na Skupštini HND-a sam problematizirala takav odnos s premijerom.

Istina je da redakcijom neslužbeno kola vijest da je u tijeku procedura oko mog radnopravnog statusa u SD, navodno pokrenuta nakon organiziranja peticije protiv cenzure u medijima, no kako još nemam nikakvih službenih obavijesti o tome, moguće je da je riječ o nesporazumu.

Srdačan pozdrav,

Nataša Škaričić
pomoćnica glavnog urednika SD

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi