pljačkaši u zagrebu

Razvalili joj ulazna vrata i opljačkali stan iz kojeg je morala otići nakon potresa: Uz provaljena vrata zatekla sam i razbijeni televizor...

30.03.2020 u 14:43

Bionic
Reading

Nije trebalo dugo čekati da se Zagrebom počnu širiti vijesti o tome kako lopovi koriste svoju priliku i provaljuju u oštećene stanove, ispražnjene nakon katastrofalnog potresa koji je prošle nedjelje zatresao Zagreb. Tportal je razgovarao sa žrtvom takve pljačke

Da lopovi ne miruju i da nikog neće poštedjeti, saznala je na vlastitoj koži i D.P. (podaci poznati redakciji), kojoj su u stan u blizini Kvaternikovog trga provalili ovaj vikend.

'U subotu su kod nas bili statičari i rekli nam da nam ne preporučuju daljnji boravak u stanu', kaže D.P. Stavili su im žutu karticu na vrata, a ona i njen partner otišli su kod prijatelja. Danas se D.P. uputila prema stanu kako bi dočekala dimnjačara i naišla je na razbijena ulazna vrata.

'Razvaljena su vrata četiri od osam stanova u zgradi', pojadala se D.P. te je odmah o svemu obavijestila policiju.

Sreća u nesreći je to da je većinu vrijednih i potrebnih stvari ponijela sa sobom kad je napuštala stan.

'Uz razbijena vrata zatekla sam razbijeni televizor. Koliko sam vidjela, šteta nije veća od nekoliko tisuća kuna', kaže D.P. 'Ionako u stanu nismo imali ništa vrijedno. Sve što je vrijedilo ponijeli smo sa sobom.'

Policija je odmah stigla na uviđaj, ali za sada nisu mogli saznati puno. U kući nema nikog, nešto ljudi ima po susjednim zgradama, ali nitko ništa nije vidio... Tko su bili provalnici, policija će pokušati otkriti sa snimaka okolnih sigurnosnih kamera; možda one otkriju nešto.

Je li ona usamljeni slučaj, D.P. ne zna, a policija će o svemu javnost obavijestiti kasnije. No, upozoravaju, žute i crvene kartice koje označavaju privremeno ili trajno neupotrebljive objekte privlače provalnike.

A do jučer je u Zagrebu postavljeno čak 1900 takvih oznaka. Dakle budite na dodatnom oprezu i pazite tko ulazi u napuštene zgrade.

  • +103
Štete od potresa u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL