PUKOVNIK HV-A

Razotkrivao kriminalnu aferu pa ga strpali u Vrapče

24.06.2013 u 10:12

Bionic
Reading

Štrajk glađu pukovnika Hrvatske vojske Branka Kakarića, koji je planirao početi u ponedjeljak ispred sjedišta Europske komisije u Bruxellesu kako bi upozorio europske institucije da pravosuđe u Hrvatskoj godinama štiti organizirani kriminal i korupciju, spriječila je zagrebačka policija koja ga je prisilno odvezla u psihijatrijsku bolnicu Vrapče, kaže Nada Landeka, predsjednica udruge Veronika Vera.

'Pismo obavijesti o planiranom štrajku poslao je na mnoge adrese, između ostalih i Vlade, ministarstva pravosuđa i državnog odvjetništva. Upravo ga je Mladen Bajić u četvrtak pozvao na razgovor u DORH. Kada je sastanak završio nazvao me i ushićenim glasom rekao kako mu je Bajić obećao da će pokrenuti stvari s mrtve točke i istražiti slučaj na koji on upućuje godinama', rekla je Landeka, koja godinama upozorava na korumpirano hrvatsko pravosuđe.

Kakarić već 12 godina upozorava na slučaj zataškavanja kriminalne afere u humanitarnom razminiranju, u kojoj su prema njegovim navodima bili upleteni i bivši ministar Šime Lučin te trenutačni ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, piše Večernji list


'Ubrzo nakon sastanka s Bajićem po njega je došla policija s nalogom iz Vlade da ga prisilno odvedu. Njegova supruga potvrdila mi je da Branko nikada nije imao problema koji bi upućivali da je psihički labilna osoba. U bolnicu je strpan kao zdrav čovjek jer je najavio kako planira obavijestiti Europsku komisiju o kriminalu u Hrvatskoj', završila je Landeka.

O slučaju se oglasila i udruga Zviždač. Njezina predsjednica Vesna Balenović posjetila je jučer u bolnici Vrapče pukovnika Kakarića. Vesna Balenović, predsjednica udruge Zviždač koja je Karakića posjetila u bolnici ističe da je nekoliko sati po povratku s razgovora s Bajićem na vrata Kakarićeva doma pokucala policija.

'Nalog za moje protuzakonito, prisilno i bezrazložno upućivanje i zadržavanje na Klinici za psihijatriju Vrapče mogao je dati samo netko iz današnje Vlade, tko se osjetio prozvan i ugrožen sadržajem dopisa koji sam uputio na njihove adrese', rekao je Vesni Balenović zviždač Kakarić.