medicinske usluge

Ravnatelji bolnica u Mostaru, Splitu, Dubrovniku i Šibeniku o jačanju suradnje

  • Autor: An. S./Hina
  • Zadnja izmjena 15.12.2022 16:42
  • Objavljeno 15.12.2022 u 16:42
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Ravnatelji bolnica u Mostaru, Splitu, Šibeniku i Dubrovniku potvrdili su u četvrtak spremnost za nastavak suradnje koja uključuje i pružanje medicinskih usluga pacijentima iz dviju država, stručne pomoći i izobrazbe.

Nakon radnog sastanka, održanog u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) u Mostaru, ravnatelj te zdravstvene ustanove dr. Ante Kvesić istaknuo je kako je mostarska bolnica posljednjih 30 godina upućena na suradnju s medicinskim centrima iz dalmatinskih gradova. Posebno je istaknuo ulogu splitske bolnice koja je tijekom rata, kako je rekao, "bila naša rezervna bolnica". ”Svi naši specijalizanti odnosno specijalisti onkologiju su završili u Splitu. Mi i sada imamo doktore iz Splita koji dolaze ovamo”, rekao je dr. Kvesić.

Ravnatelj splitskoga KBC-a Julije Meštrović istaknuo je kako sve zdravstvene ustanove imaju slične probleme te da ih mogu samo suradnjom mogu nadići.

“Samo na jedan način sve ove naše ustanove, bolnice četiriju južnih hrvatskih županija, uključujući naravno i SKB Mostar, mogu funkcionirati, a to je da surađujemo, radimo koordinirano, da se međusobno podupiremo”, rekao je dr. Meštrović. 

Sastanku su uz dr Kvesića i dr. Meštrovića nazočili ravnatelji bolnica u Šibeniku i Dubrovniku, dr. Kristijan Stipaničev te dr. Marijo Bekić.

Ravnatelji bolnica iz južnih hrvatskih županija i SKB Mostara najavili su kako će se pacijentima u hitnim stanjima ugroženosti pružati nesmetano usluge u dvjema državama te da će se nastaviti potpora pri izobrazbi, ali i razmjeni kadrova. 

Pružanje medicinskih usluga u hitnim slučajevima posebno je važno u pograničnim županijama Hrvatske i BiH. 

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!