nikola milina

Ravnatelj policije: Napadač nije vozio oružje na kolicima, pucao je na još dvojicu policajaca

12.10.2020 u 19:16

Bionic
Reading

Nakon što je jutros nešto iza osam sati mladić teško ranio policajca ispred zgrade Vlade ponovno je, između ostalog, otvoreno je niz pitanja, među njima i ono vezano uz sigurnost na Markovu trgu, ali i načina na koji je policija reagirala te dostupnost oružja

U međuvremenu je završila višesatna operacija ranjenog policajca i on je stabilno, a još traje pretres obiteljske kuće napadača koji se nekoliko minuta nakon napada za koji se motiv još ne zna, ubio.

''Policija rasvjetljava sve okolnosti ovog događaja, utvrđujemo trasu kretanja - koliko smo dosad utvrdili, nije bilo prijašnje ugroze građana niti je on oružje nosio vidljivo. Utvrdili smo u velikom dijelu trasu njegova kretanja, ali ne mogu sada o detaljima, a nije došlo do ugroze građana'', kazao je za RTL Danas glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

'Svi policijski službenici koji su bili vani bili su angažirani na postupanju prema počinitelju, alarmirani su svi koje je trebalo alarmirati i ne može se reći da nije reagirano na pravi način'', istaknuo je Milina.

Demantirao da je napadač držao oružje na kolicima, ali otkrio je da je, osim na ranjenog policajca, zapucao na još dvojicu policajaca.

'Vidio sam svakakve objave, nije bilo oružja u nikakvim kolicima. Drugi policajac je uzvratio, upotrijebio je vatreno oružje. Počinitelj je upotrijebio vatreno oružje prema ozlijeđenom policajcu i još dva policajca. Tri policajca su zapravo bila ugrožena - ranjeni policajac, drugi policajac koji je uzvratio vatru i još jedan policajac koji je radio na vanjskom osiguranju štićenih objekata", rekao je Milina.

Angažirane su sve potrebne snage i za oko 24 minute stvari su bile pod kontrolom, sve će se to potvrditi i kroz dokazne radnje, kazao je i dodao da je sve napravljeno prema pravilima struke i kada je riječ o zatvaranju prometa.

''Pronašli smo oružje koje dovodimo u vezu s ovim događanjem - radi se o dugom vatrenom oružju, dalje je to stvar naših balističara i vještačenja. Sada se prikupljaju obavijesti, provode dodatne dokazne radnje i javnost će o svemu biti obaviještena'', kazao je Milina.

Što se tiče budućnosti Markova trga, imali smo pojačane ophodnje, napravljeni su elaborati s određenim tehničkim rješenjima, nakon ovog događaja mi definitvno moramo poduzimati dodatne korake i sloboda kretanja u prostoru štićenh objekata neće biti kao sada, kazao je Milina te istaknuo da rade na prevenciji kada je riječ o oružju među građanima.