UBOJSTVA CIVILA U KONJICU

Ratni zločinac uhićen neposredno po izlasku iz zatvora

18.05.2011 u 14:53

Bionic
Reading

Ratni pripadnik pričuvnog sastava policije Bosne i Hercegovine Miralem Macić uhićen je u srijedu u Mostaru pod optužbom za ratni zločin, neposredno nakon što je pušten iz zatvora po izdržanoj dvanaestogodišnjoj zatvorskoj kazni izrečenoj zbog istog kaznenog djela

Državno odvjetništvo BiH potvrdilo je da je izdalo nalog za uhićenje Macića koje su obavili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

'Miralema Macića se tereti za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva', objavilo je državno odvjetništvo BiH.

Maciću je srijedu istekla dvanestogodišnja zatvorska kazna, na koju je bio osuđen zbog počinjenog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva jer je tijekom rata na području općine Konjic počinio četverostruko ubojstvo članova obitelji Golubović kada je ubio oca, majku i dvoje male djece.

Posebni odjel za ratne zločine državnog odvjetništva BiH sumnjiči Miralema Macića da je krajem svibnja 1992. u mjestu Bradina u općini Konjic počinio dvostruko ubojstvo civila srpske nacionalnosti i to tijekom akcije koju su zajednički vodili Teritorijalna obrana i Ministarstvo unutarnjih poslova BiH te Hrvatsko vijeće obrane (HVO).

Državno odvjetništvo najavilo je podnošenje zahtjeva sudu BiH za određivanje pritvora Maciću.