PREDIZBORNO PEGLANJE IMIDŽA

Ratka Mačeka izbacuju iz HDZ-a!

18.04.2013 u 14:10

Bionic
Reading

Županijski odbor HDZ-a Varaždinske županije jednoglasno je donio odluku o isključivanju Ratka Mačeka, bivšeg novinara HTV-a i kasnije vrlo utjecajnog glasnogovornika Sanaderove vlade, a danas optuženika u slučaju Fimi media. Upravo je potonje razlog što će o prijedlogu Županijskog odbora HDZ-a još ovog mjeseca odlučivati županijski Časni sud, a u slučaju potvrde isključenja Mačeku preostaje još mogućnost žalbe Časnom sudu u Zagrebu

Isključivanje iz stranke prijeti i Kristijanu Igrecu, kojemu je Maček svojedobno pomogao da bude povjerenik HDZ-a u Varaždinu, a zatim se zaposlio u FINA-im gdje je i danas direktor Sektora upravljanja ljudskim resursom i korporativnom podrškom. Razlog pokretanja postupka njegovog isključenja također je to što puni stupce crnih kronika, točnije sudski postupak u kojem mu se sudi zbog zlouporabe položaja i ovlasti u Pekarni Ivanec iz koje je, kako tvrdi Državno odvjetništvo, kao prokurist izvlačio novac zajedno s prvookrivljenom Anicom Igrec.

Zbog narušavanja ugleda stranci isključivanje prijeti i Željku Mekovcu, dugogodišnjem pročelniku varaždinskog Područnog ureda Porezne uprave, koji je u HDZ ušao tek 2008. godine da bi učvrstio svoju poziciju. Naime njemu se zamjera to što je u vrijeme kad je vodio varaždinske poreznike u stečaj otišao Ingprojekt, bivši Coning Holding, i to sa stotinama milijuna kuna, a da zbog toga nije baš ništa poduzeto i sve je otišlo u zastaru.

'Predsjednik Karamarko je u više navrata izjavio da se stranka vraća svojim korijenima, a oni su u kasnim 80-im godinama, kada su u stranci bili časni, pošteni i principijelni ljudi, a ne oni koji su u nju ušli zbog vlastitih potreba udružujući se u interesne skupine. No HDZ se ne može stalno posipati pepelom i baviti se sam sobom zbog kojekakvih Sanadera, Barišića i Mačeka, jer su oni za nas prošlost o kojoj se treba brinuti pravosuđe. Naša budućnost je u drugim ljudima, kao što su stotine tisuća onih koji su radosno dočekali oslobođenje Gotovine ili sada spremno pomogli u liječenju teško oboljele djevojčice', ističe Anđelko Stričak, predsjednik HDZ-a Varaždinske županije, najavljujući nove postupke protiv svih koji su naštetili ugledu stranke da bi na lokalne izbore izašli čistog obraza i okrenuti budućnosti.

Šeks o vođenju HDZ-a